Актуално

Официална церемония по откриването на реконструкцията на Пантеона на възрожденците в Русе

На 22 май 2019 г., от 13:30 часа, в сградата на Пантеона на възрожденците в Русе, на площад „Вазрожденски” ще се проведе официална церемония по откриването на реконструкцията на Пантеона и пространството около него по проект „Реконструкция и представяне на културните забележителности с висок туристически потенциал в Еврорегиона Русе-Гюргево”, ROBG - 424, изпълняван в партньорство между Община Русе, България, в качеството на Водещ Бенефициент и Териториално административна единица - гр. Гюргево в качеството на Бенефициент 2.

Вижте още

9-ти Май – Денят на Европа

Вчера, на 9 май, по време на честването на Деня на Европа имахме удоволствието да общуваме с интелигентни и будни ученици от шест училища от Кълъраш и област Силистра. Заедно, споделяйки знания и научавайки нови любопитни факти за Европа, открихме, че Европа е по-близо до своите граждани, оправдавайки мотото "Европа си ти"!
За да видите снимки от събитието, натиснете тук.

Публикувано на 10.05.2019

Вижте още

Пресконференция на проекта „Подобряване на връзката с мрежата TEN-T в трансграничния регион Меджидия – Добрич“

На 10-ти Май 2019, с начален час 11:00 ч., в сградата на Община Добрич ще се проведе пресконференция по проект „Подобряване на връзката с мрежата TEN-T в трансграничния регион Меджидия – Добрич“, ROBG – 439, изпълняван в партньорство между Административно-териториална единица – Община Меджидия, Румъния, като Водещ бенефициент и Община Добрич, България, като Бенефициент 2.

Вижте още

Тематични срещи, организирани за водещи бенефициенти на проекти, финанирани в рамките на третата покана на Програмата Interreg V-A Румъния-България

Днес, на 7 май 2019, беше организирана втора тематична среща за водещите бенефициенти на нови проекти, финансирани в рамките на третата покана на Програмата Interreg V-A Румъния-България, която се проведе във Враца, България, като първата среща беше организирана в Кълъраш, Румъния, на 18 април 2019 г.

Вижте още
Европейска година на културното наследство 2018 г.

Европейска година на културното наследство 2018 г.

2018 е Европейската година на културното наследство (EYCH). Лозунгът за годината е: Нашето наследство: където миналото посреща бъдещето.

Вижте още
Решения на Комитета за Наблюдение на Програмата Interreg V-A Румъния-България

Решения на Комитета за Наблюдение на Програмата Interreg V-A Румъния-България

На 22-ри март 2018 г. членовете на Комитета за Наблюдение одобриха важни решения за изпълнението на Програмата Interreg V-A Румъния – България, в рамките на десетото заседание, което се състоя във Велико Търново, България.

Вижте още
На вниманието на румънските бенефициенти

На вниманието на румънските бенефициенти

Директивата 2014/52/EU на Европейския парламент и на Съвета от 16 април 2014 г. за изменение на Директива 2011/92/UE ...

Вижте още